İzoen İzolasyon’a başvuran müşterilerimizin yaşadığı sorunlardan birisi de bodrum katlardan gelen su problemidir. Bu gibi problemler karşısında öncelikli olarak arayan müşterimize suyun zeminden mi çıktığı ya da hangi alanlardan geldiğinin bilgisini almaktayız.

Daha sonraki aşama olarak alanın keşfi ile beraber suyun nerelerden geldiğinin tespitinin yapılmasıdır. Doğru bir uygulamanın yapılabilmesi için mutlaka suyun geldiği noktaların tespit edilmesi gerekmektedir.


Poliüretan Enjeksiyon Su İzolasyonu - İzoen İzolasyon


Eski ve yeni yapıların tümünde karşımıza çıkabilecek olan su kaçağı ve sızıntı sorunlarına günümüzde en son uygulanan yöntem enjeksiyon su yalıtımı uygulamasıdır. Uygulama suyu kesmek amacı ile beton veya yapıdaki kılcal çatlak, küçük – büyük boşluklarda oluşan su kaçağını kesmektedir.

Enjeksiyon su izolasyonu – İzoen İzolasyon ( 0212 615 74 75 )

Uygulamamız polizer malzemeyi su sızıntısının oluştuğu boşluk veya çatlağa enjekte edilmesi şeklindedir. İlk aşama olarak suyun geldiği yerlerin tespitine göre alan içerisinde belli aralıklarla delikler açılır. Açılan bu deliklerin içerisine özel makinemiz yardımıyla enjeksiyon malzemesi gönderilir. Alanın içerisinde sıkışan malzeme kısa sürede reaksiyona girerek 40 kata kadar genişler ve su sızıntısının olduğu boşlukları kapatarak iyice doldurmuş olur.

Malzeme alan içerisinde sıkıştığı için suya karşı tepkime göstererek su geldikçe genişlediğinden su gelinceye kadar tepkimeye devam eder. Bu şekilde yapının yüzeyine çıkan suyun akışı kesilmiş olunur. Uygulama ıslak ortamda yapıldığı için genellikle kış dönemleri tercih edilir.

Enjeksiyon su yalıtımı bodrum alanlarında yaşanan bu su sıkıntıları için birebir çözüm niteliğindedir. Sadece iş yerlerinde veya bodrum katlarda değil asansör çukurlarında yaşanan sorunlar içinde enjeksiyon su yalıtımı uygulamasına yer vermekteyiz. Enjeksiyon çok çabuk penetre olduğu için hızlı çözüm üretmesi ile çoğu kişi tarafından tercih edilir.

Tek parçada uygulandığı için çatlakları sorunsuz bir uygulama ile kapatır. Bu şekilde yapı su ve nemin olumsuz etkilerine karşı korunur. Malzeme zaman içerisinde özelliğini yitirmez ve bütün hava koşullarına karşı tam koruma sağlamış olur. Dışarıdan bir müdahale gerektirmediği için hem zamandan hem de ekonomik anlamda tasarruf sağlanmış olunur.


Poliüretan Enjeksiyon Makinesi
Poliüretan sıvı enjeksiyon makinesi motorlu ve hidroliktir. Enjeksiyon makinesi pistonlu olup sıvı halde olan poliüretan reçineleri yüksek basınçla transfer etmek amacıyla kullanılır. Enjeksiyon makinesinin enjeksiyon yapabilmesi için uzatmalı yüksek basınca dayanıklı hidrolik hortumlar olması gerekmektedir. Enjeksiyon makineleri 220 volt elektrik ile çalışabilen yüksek devirlik motorlar ile transfer pistonlarını harekete geçirirler bu sayede poliüretan basınçlı şekilde duvar, beton ve benzeri çatlakların içerisine doldurulması sağlanır.

Poliüretan Enjeksiyon Su İzolasyonu - İzoen İzolasyon


Poliüretan Enjeksiyon, beton ve ters alanlardan gelen su izolasyonu sağlamak amacıyla beton ve duvar içerisinde çatlak ve kılcal alanların doldurularak su sızıntıların kesintisinde kullanılan sistemdir.
Poliüretan enjeksiyon genel olarak, metro tünelleri, bodrum, sığınak, asansör kuyusu, temel, perde duvar, yer altı sularını tersi yönden gelen suyun durdurulması için geliştirilmiştir. Poliüretan enjeksiyonlar esnek yapıda suyla temas halinde hızlı reaksiyon gösteren kapalı hücre yapısına sahip su izolasyon köpüklendir. Yer altı sularının geldiği kılcal çatlakları ve boşlukları doldurarak mükemmel su izolasyonu sağlar, bu sayede su izolasyonu toprak altı ve yer altı sularına müdahale imkanı sağlar.

Poliüretan Enjeksiyon çeşitleri sıvı akışkan olanlar çatlakların doldurulması için kullanılmaktadır. Yoğun olan poliüretan enjeksiyonlar ise dilatasyon ve benzeri boşlukların doldurulması amacıyla kullanılmaktadır.

Poliüretan Enjeksiyon Su İzolasyonu - İzoen İzolasyon


Poliüretan Enjeksiyon Nasıl Uygulanır ?
Poliüretan enjekte etmek için motorlu veya hidrolik yüksek basınçlı makine olması gerekmektedir. Daha sonra Poliüretan sıvı izolasyon maddesi uygulama öncesi suyun olduğu beton yüzeyler belirlenir, beton ve çatlak alanların takibi eşit oranda ortalama 30 cm aralıklarla betona 45 derece eğik olarak paker dübellerin takılması için delikler açılır. Sonrasında delikler hava basılarak temizlenir, sonrasında çelik paker dübeller çakılarak sızdırmazlık contaları içerde sıkışacak oranda cıvata başından sıkılır, sonrasında enjeksiyon yapılmak üzere paker başlıklarına nozul takılır ve basınçlı şekilde Poliüretan Enejekte edilir. Enjekte edilen Poliüretan diğer dübel deliklerinden gelene kadar gönderimine devam edilir. Bu şekilde devam edilerek tüm dübeller ve sızıntıların geldiği noktalar doldurulur.

Özellikleri
Enjekte edildikten sonra su ile reaksiyona girerek şişer.
Genel olarak iki bileşenden oluşur.
Tek kompenat haline getirilerek kullanılabilir.
Sıvı olduğundan tüm çatlakları doldurur.
Su ile temas halinde sıvı halinden yaklaşık 15 katı genleşir.
Reaksiyon hızı (köpük oluşumu), reçine karışımı arttırılarak arttırılabilir.
Esnektir çatlak ve boşluk içerisinde çalışabilir.

Poliüretan Enjeksiyon Su İzolasyonu - İzoen İzolasyon


Poliüretan Enjeksiyon Su İzolasyonu - İzoen İzolasyon


Poliüretan Enjeksiyon Su İzolasyonu - İzoen İzolasyon

Navigasyon

Categories